02161115044
در سالهای اخیر ریز شبکههای شامل منابع فتوولتائیک به دلیل افزایش قابلیت اطمینان، طول عمر، افزونگی، کاهش هزینهی انتقال نیرو، بازدهی بالاتر و صرفهجویی در هزینههای مالی و زیستمحیطی بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. تا کنون روشهای مختلفی جهت تقسیم توان در ریز شبکهها ارائه شده است. در این بین روش افتی به جهت عدم نیاز بحرانی به لینک مخابراتی از محبوبیت بالایی برخوردار است.
با توجه به معایب و محدودیتهای روش سنتی کنترل افتی در تقسیم توان راکتیو و برقراری شرایط ردیابی نقطهی حداکثر توان، روش جدیدی بر اساس روش سنتی ارائه گردیده است. در این روش، عبارت کنترلی جدیدی برای اینورترهای متصل به باطری ارائه شده است. همچنین از یک لینک مخابراتی با پهنای باند کم جهت تقسیم توان راکتیو با هدف برابر ساختن دامنهی جریان اینورترها بهره برده شده است. در ادامه با بررسی روش ارائه شده، بهبودهایی جهت جلوگیری از ناپایداری در شرایط خاص و جبران سازی افت ولتاژ نقطهی اتصال مشترک داده شده است.
ضمناً روش ارائه شده بر روی شبکهای شامل سه اینورتر در سناریوهای مختلف شبیهسازی و عملکرد مطلوب آن تصدیق شد. همچنین نیازمندیهای لینک مخابراتی مورد مطالعه قرار گرفته است. درنهایت به کمک طراحی و پیادهسازی آزمایشگاهی دو میکرو اینورتر متصل به پنل خورشیدی، عملکرد روش پیشنهادی در کاربرد عملی نیز در سه سناریو مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاکی از عملکرد مطلوب روش پیشنهادی در تقسیم توان اکتیو، راکتیو و برابر سازی دامنهی جریان در سناریوهای مختلف با حفظ پایداری شبکه است.
آزمایشگاه الکترونیک قدرت و سیستمهای انرژی در سال ۱۳۹۰ با هدف تربیت و آموزس مهندسین و محققین کارآمد تاسیس شد. در این محیط آموزشی و تحقیقاتی، زمینه های تخصصی مانند طراحی سیستمهای الکترونیک قدرت شامل انواع منابع تغذیه، اینورترها و یکسوکننده ها، مبدلهای توان بالا و چندسطحی، انواع سیستمهای ولتاژ بالا یا HV ، سیستمهای تبدیل انرژی و… تحت مطالعه و پژوهش می باشند.
طراحی و اجرا: ماهیان
دیدگاهتان را بنویسید