علی قاسمی وسمهجانی ( انتخاب بعنوان پروژه کارشناسی برتر)
چکیده پروژه کارشناسی:
هدف از این پروژه طراحی یک مبدلDC-DC با توپولوژی مبدل بوست چندلایه یاInterleaved Boost برای تبدیل سطح نامی 24 ولت به سطح 100 ولت و با توان حداکثر نامی ۷۲۰ وات برای تامین ولتاژDC ورودی یک اینورتر صنعتی است که به منظور طراحی بهینه اجزای آن نیاز به سطح ولتاژ ورودی بالاتری از سطح ولتاژ باتری یا خروجی پنل خورشیدی دارد.
استفاده از توپولوژی بوست چندلایه که برای اولین بار در دهه 1980 میلادی توسعه یافت، از سال 2010 میلادی به این سو به طور فزایندهای در سامانههای انرژی تجدیدپذیر، شارژ باتری و اصلاح ضریب توان مورد استفاده قرار گرفته است.
این توپولوژی باعث خواهد شد تا به ازای یک فرکانس مشخص، با تقسیم کار و موازیسازی استفاده از کلیدهای قدرت، فشار متوسط بر روی کلیدها در سطح پایین نگه داشته شود. همچنین این توپولوژی با بهبود ریپل جریان ورودی از صفحات خورشیدی باعث بهبود کارایی آن خواهد شد.
طراحی صورت گرفته در این پروژه به صورت عملی ساخته و اجرایی شده است.
محمدامید شعفی
چکیده پروژه کارشناسی:
این پروژه، تحقیقاتی کاربردی بوده و هدف آن تحلیل و ارزیابی یک نمونه صنعتی خارجی از برد UPS (Uninterruptible Power Supply)، استخراج ساختار کلی آن و سپس شبیهسازی در محیط نرمافزار میباشد تا در گام بعدی با ایده گرفتن از طراحی و انجام مطالعات تکمیلی بخش اینورتری UPS بازطراحی و ساخته شود.
امیرمهدی حبیبی ( انتخاب بعنوان پروژه کارشناسی برتر)
چکیده پروژه کارشناسی:
در این پروژه کارشناسی که در آزمایشگاه الکترونیک قدرت و سیستمهای انرژی دانشگاه تهران انجام شده است، هدف طراحی دقیق یک مبدل تشدیدی مبتنی بر ساختار نیمپل LLCاست. هدف مهم و نو از این پروژه بکارگیری ترانسفورماتور پلانار (مسطح) در ساختار مبدل تشدیدی نیمپل و مدلسازی دقیق آن در نرمافزار اجزای محدود الکترومغناطیسی Maxwell است.
در بحث تشدید LLC دو پارامتر مهم مربوط به Lها، مقدار سلف نشتی و سلف مغناطیسکنندگی ترانسفورماتور است. با استفاده از مدلسازی دقیق ترانسفورماتور پلانار در نرمافزار Maxwell و با توجه به ثابت بودن موقعیت سیمپیچها در ترانسفورماتور پلانار، میتوان قبل از پیادهسازی مقادیر تانک تشدید را با دقت مناسبی مشخص نمود.
در این پروژه مراحل انجام این کار به طور کامل پیگیری شده است. در ابتدا طراحی یک مبدل تشدیدی انجام شده است، سپس بر اساس طراحی انجام شده، ترانسفورماتور پلانار در نرمافزار Maxwell شبیهسازی شده است و در نهایت ساخت عملی مبدل انجام شده است و نتایج شبیهسازی و عملی راستیآزمایی شده است.
آزمایشگاه الکترونیک قدرت و سیستمهای انرژی در سال ۱۳۹۰ با هدف تربیت و آموزس مهندسین و محققین کارآمد تاسیس شد. در این محیط آموزشی و تحقیقاتی، زمینه های تخصصی مانند طراحی سیستمهای الکترونیک قدرت شامل انواع منابع تغذیه، اینورترها و یکسوکننده ها، مبدلهای توان بالا و چندسطحی، انواع سیستمهای ولتاژ بالا یا HV ، سیستمهای تبدیل انرژی و… تحت مطالعه و پژوهش می باشند.
طراحی و اجرا: ماهیان